Groepen

Families

data/images/Het_Schip1.jpg

  • De stevige reling mét tussenreling maakt het schip extra veilig voor jonge kinderen.
  • Omdat de mast nooit naar achteren is verplaatst biedt de Trouwe Hulp veel ruimte bovendeks. Terwijl benedendeks ruimte is gebleven voor een gezellige lange stamtafel.
  • De giek is verhoogd waardoor je bovendeks veilig zit.
  • Zwemtrap, picknickdekentjes, vuurschaal en matrasjes voor bij een kampvuur zijn aanwezig.
  • Een mega tarp van 7 x 5 meter zorgt er voor dat je 's avonds lekker droog en uit de wind van de natuur kunt genieten. Olielampjes er bij.
  • Overweeg om de valk mee te nemen. Het skûtsje leggen we dan steeds neer op een mooie plek en de zeilers kunnen met de valk. De schipper geeft met plezier les op de valk.

Hoe ziet een (mid)week met het gezin er uit?
Op de eerste dag is er natuurlijk de kennismaking met het schip. Je krijgt uitleg over de fok, de stand van de zeilen, de werking van het roer. In de scheepsbibliotheek zijn ook (strip)boeken over de zeiltheorie.
Vervolgens gaan we het meer op om vertrouwd te raken met het schip.
De eerste nacht is het vaak het leukst om ergens in de natuur te overnachten. Voor anker?
's Avonds kunnen we dan met de weersverwachting er bij een plan maken voor de route van de zeiltocht. Gaan we naar Nationaal Park de Âlde Feanen, maken we een 5-meren tocht, doen we een stukje IJsselmeer of gaan we droogvallen op het Wad?
Het voordeel van zeilen op de Friese meren is dat je op elk moment een pauze kunt inlassen om bijvoorbeeld te gaan zwemmen, op een veldje een balletje te trappen, een hengel uit te gooien, in een hangmat een boek te lezen of in de schaduw van de tarp over het water te turen met een gekoeld drankje uit de koelkast.

      "Beleef dit prachtige avontuur met het hele gezin!"